Vandaag willen wij het volgende onderwerp in kaart brengen. Hoe is het voor de mannen om in de zorgsector te werken en wat voor zorg verlenen deze mannen?

Wij zijn van oudsher eigenlijk alleen maar bekend met vrouwen die in de zorg werken. Maar de afgelopen jaren zijn daar een hoop mannen bij gekomen. In eerste instantie denken er maar weinig mannen aan om later in de zorgsector te gaan werken. Maar vaak is het ook zo dat je pas op latere leeftijd met verschillende beroepen in contact komt en dan is het maar net wat jou aantrekt. Dan pas zien we dat de meeste hun keuze maken op basis van een stage of mond tot mond reclame door bekende uit de vertrouwde omgeving. Maar ook omdat vandaag de dag zorg een heel breed aanbod heeft is dat een voordeel voor jou. Zo kan je jezelf oriƫnteren op een baan in de zorg die past bij jou.

Macho mannen

De afgelopen jaren zien we veel voetballers, fitnessers en boksers terug in de zorg. Veelal wordt er op vroegere leeftijd anders gedacht over zorgprofessional worden. De meeste die bekend zijn met zorg die uit die uitvalshoeken komen, denk dan voornamelijk aan luiers en alle andere ADL-activiteiten die ze moeten verrichten. Maar omdat de zorg zo breed is zijn er veel meer doelgroepen ook van hoog niveau waar je mee kunt werken. En dan zal je zien dat heel veel ontwikkelde karaktereigenschappen overeenkomen met de sport die je hebt beoefend vaak blijkt het zo te zijn dat deze mensen een grote vorm van zorgzaamheid hebben opgebouwd en dat past natuurlijk heel goed in de zorg. Maar naast zorgzaam zijn zien we ook dat deze sportmannen ook heel betrokken, creatief, disciplinair en gestructureerd zijn. Verborgen karaktereigenschappen die heel nuttig zijn om het beroep uit te oefenen. Maar niet alleen met clienten van hoog niveau zijn goed te begeleiden maar ook van laag niveau. Als ze eenmaal in aanraking komen met deze doelgroepen zie je dat het heel dankbaar werk is wat uiteindelijk een drijfveer wordt om elke dag beter te worden. Het machogedrag van deze mannen wordt dan omgezet in het doen waar ze goed in zijn. Net als de sport waar je heel veel dankbaarheid voor terug krijgt zie je dat met het werken in de zorg dezelfde dankbaarheid naar voren komt. Wij zijn natuurlijk hier enorm blij mee en zo wakkeren we een verborgen doelgroep voor de zorg.